Veelgestelde vragen

Waarom zou ik nog investeren in een huis dat ik verkoop  ? Wat is het beste moment om een woning te restylen ? Mijn huis staat al te koop, is het niet te laat om een vastgoedstyling te doen ? Ik weet dat er enkele herstellingen dienen te gebeuren. Moet ik deze herstellen of verkoop ik mijn huis in de huidige toestand ? Kan ik mijn eigen meubels behouden ? Kan ik nog wonen in een gerestylde woning ? Hoe lang duurt het om mijn woning te restylen ? Kan ik zelf mijn woning verkoopsklaar maken ? Ik werk met een makelaar, werken jullie samen aan mijn verkoop ? Mijn woning is volledig ingericht door een interieurstylist, waarom is een vastgoedstyliste dan nog nodig ?

Waarom zou ik nog investeren in een huis dat ik verkoop?

Als vastgoedstyliste adviseer ik  u over de optimale presentatie van uw woning. Ik werk met een zo laag mogelijk budget en maak optimaal gebruik van wat al aanwezig is in de woning. Als ik een investering aanraad zoals bijvorbeeld kleine herstellingen of aankleden van leegstaande panden, zorg ik ervoor dat die maximaal tussen de 1 à  3 % bedraagt van de verkoopwaarde van de woning. Ik bekijk altijd de meerwaarde van een investering en stel een prioriteitenlijst op. Het staat u volledig  vrij om het advies op te volgen in functie van uw budget. Een woning die gerestyled werd verkoopt 2x sneller. Zo beschikt u sneller over uw centen om te beleggen, een nieuwe woning te kopen of een duur overbruggingskrediet zo laag mogelijk te houden.

Wat is het beste moment om een woning te restylen?

Het ideale moment om een vastgoedstyling te doen is vóór uw woning op de immobiliënmarkt komt. Elke makelaar zal bevestigen dat de eerste 2 weken bij de verkoop van de woning de belangrijkste zijn. In die periode tonen  kandidaat kopers de meeste interesse. Het is dus van groot belang dat uw woning er van bij het begin optimaal uitziet, zodat de eerste foto’s op internet zo veel mogelijk potentiële klanten aantrekken.

Mijn huis staat al te koop, is het niet te laat om een vastgoedstyling te doen?

Het is nooit te laat om een vastgoedstyling te doen. Het is erg nuttig om een woning te restylen als het al een tijd op de markt staat. Ik vraag u dan het huis een beperkte tijd uit de verkoop te nemen zodat ik de woning professioneel verkoopklaar kan maken. Daarna kunt u het opnieuw te koop aan bieden met nieuwe foto’s van de gerestylede woning. Ik weet dat er enkele herstellingen dienen te gebeuren. Moet ik die eerst herstellen of verkoop ik mijn huis in de huidige toestand ? Als onderdeel van mijn advies, pak ik samen met u als eigenaar die items aan die een meerwaarde kunnen bieden aan de woning. Door de pluspunten uit uw woning naar boven te halen verhoogt u de verkoopkans. Het is niet altijd nodig om te schilderen en grote veranderingen te doen om uw woning aantrekkelijker te maken. In vele gevallen wordt de juiste sfeer gecreëerd door eenvoudig op te ruimen, schoon te maken, meubels te verwijderen of te verplaatsen en de juiste accessoires toe te voegen.

Kan ik mijn eigen meubels behouden?

Ja, als professionele vastgoedstyliste, is het mijn doel om met een zo klein mogelijk budget te werken. Uw woning is als een puzzel : alle stukjes zijn aanwezig maar ze moeten gewoon op de juiste manier geplaatst worden. Ik gebruik uw meubels zoals u dacht dat ze nooit gebruikt konden worden. Als er extra dingen nodig zijn om het project af te werken, bespreek ik dit op voorhand met u.

Kan ik nog wonen in een gerestylede woning?

Hoe iemand leeft in een woning en hoe een kandidaat-koper een woning wil zien zijn twee verschillende zaken. Als vastgoedstyliste zorg ik voor een evenwicht daarin. Sommige dingen zijn voor de bewoners niet altijd even praktisch maar bedenk dat we spreken over een korte tijdspanne waarin de woning gerestyled is. Hou altijd in uw achterhoofd dat u de woning op die manier sneller kunt verkopen. Hoe sneller de woning verkocht wordt, hoe minder werk u hebt om de woning kraaknet te houden voor bezoeken.

Hoe lang duurt het om mijn woning te restylen?

Een vastgoedstylingsproject duurt tussen de 1 à 4 dagen. Dit hangt af van de grootte van de woning en het aantal kamers dat ik moet aanpakken. Omdat ik een groot netwerk van professionele vakmensen heb, kan ik u snel helpen als er schilderwerken of andere aanpassingen nodig zijn in de woning.

Kan ik zelf mijn woning verkoopklaar maken?

Ik moedig uw hulp aan om op te ruimen, schoon te maken, in te pakken en andere belangrijke taken uit te voeren. Dit zijn taken die toch moeten gebeuren wanneer u verhuist. Mijn taak als professionele vastgoedstyliste is  de woning analyseren, u adviseren,  begeleiden en assisteren bij het verkoopklaar maken van uw woning.

Ik werk met een makelaar, werken jullie samen aan mijn verkoop?

Als vastgoedstyliste werken wij meestal samen met een vastgoedmakelaar. De taak van een makelaar bestaat erin uw woning op de markt te brengen en zoveel mogelijk kandidaat-kopers naar uw woning te leiden. Mijn taak bestaat erin uw woning klaar te maken voor dit proces. Heel vaak introduceren vastgoedmakelaars ons omdat zij weten dat vastgoedstyling werkt.

Mijn woning is volledig ingericht door een interieurstylist, waarom is een vastgoedstyliste dan nog nodig ?

Interieurstyling en vastgoedstyling zijn elkaars tegenpolen.Een interieurstylist heeft een ruim budget, past de woning aan naar de smaak van de bewoners en werkt héél persoonlijk.   Een vastgoedstyliste zorgt ervoor dat de woning neutraal is en als het ware gedepersonaliseerd wordt. Zo kunt u een groter koperspubliek aanspreken. Vastgoedstylisten werken bovendien met een klein budget en maken maximaal gebruik maken van wat al aanwezig is in de woning.

Vastgoedstyliste Kaat Reyntjens © 2021 | siteontwerp : Kaplus, ontwikkeling : Matica