Veelgestelde vragen

Waarom zou ik nog investeren in een huis dat ik verkoop  ?

Wat is het beste moment om een woning te restylen ?

Mijn huis staat al te koop, is het niet te laat om een vastgoedstyling te doen ?

Ik weet dat er enkele herstellingen dienen te gebeuren. Moet ik deze herstellen of verkoop ik mijn huis in de huidige toestand ?

Kan ik mijn eigen meubels behouden ?

Kan ik nog wonen in een gerestylde woning ?

Hoe lang duurt het om mijn woning te restylen ?

Kan ik zelf mijn woning verkoopsklaar maken ?

Ik werk met een makelaar, werken jullie samen aan mijn verkoop ?

Mijn woning is volledig ingericht door een interieurstylist, waarom is een vastgoedstyliste dan nog nodig ?

 

Waarom zou ik nog investeren in een huis dat ik verkoop ?

Als vastgoedstyliste adviseren we  u over de optimale presentatie van uw woning. Wij werken met een zo laag mogelijk budget en zullen optimaal gebruik maken van wat er aanwezig is in de woning. Indien er investeringen geadviseerd worden zoals bv. : schilderwerken of kleine herstellingen dan gaan wij er rekening mee houden dat deze max. tussen de 1 à  3 % liggen van de verkoopwaarde van de woning. Wij bekijken steeds de meerwaarde van een investering en maken een prioriteitenlijst op. U bent steeds vrij om het advies op te volgen in functie van uw budget.

Een woning die gerestyled is verkoopt 2 x sneller. Zo beschikt u ook sneller over uw centen om : te beleggen, een nieuwe woning te kopen, duur overbruggingskrediet  zo laag mogelijk te houden.

Wat is het beste moment om een woning te restylen ?

Het ideale moment om een vastgoedstyling te doen is vóór dat de woning op de immomarkt komt. De makelaar kan bevestigen dat de eerste 2 weken bij de verkoop van de woning de belangrijkste zijn. In deze periode tonen de kandidaat kopers de meeste interesse. Het is dus van groot belang dat uw woning er van bij het begin er optimaal uitziet, zodat de eerste foto’s op internet zo veel mogelijk potentiële klanten aantrekken.

Mijn huis staat al te koop, is het niet te laat om een vastgoedstyling te doen ?

Het is nooit te laat om een vastgoedstyling te doen. Het is normaal dat een woning wordt gerestyled voor verkoop nadat het al een tijd op de markt staat. Wij vragen het huis een beperkte tijd uit de verkoop te nemen zodat we de woning professioneel verkoopsklaar kunnen maken om het daarna opnieuw te koop aan te bieden met nieuwe foto’s van de gerestylde woning.Ik weet dat er enkele herstellingen dienen te gebeuren. Moet ik deze herstellen of verkoop ik mijn huis in de huidige toestand ?

Als onderdeel van ons advies, zullen we samen met u als eigenaar die items aanpakken die een meerwaarde kunnen bieden aan de woning. Door de pluspunten uit uw woning naar boven te halen verhogen we de verkoopkansen. Het is niet altijd nodig om te schilderen en grote veranderingen te doen om je woning aantrekkelijker te maken. In vele gevallen kunnen we de juiste sfeer creëren door eenvoudigweg op te ruimen, schoon te maken, meubelen te verwijderen of verzetten en de juiste accessoires toe te voegen.

 

Kan ik mijn eigen meubels behouden ?

 Ja, als professionele vastgoedstylisten, is ons doel om met een zo klein mogelijk budget te werken. Uw woning is zoals een puzzel : alle stukjes zijn aanwezig maar ze moeten gewoon op de juiste manier gezet worden. Wij gebruiken uw meubelen zoals u dacht dat ze nooit gebruikt konden worden. Als extra dingen nodig zijn om het project af te werken zal dit met u op voorhand besproken worden.

 

Kan ik nog wonen in een gerestylde woning ?

De manier waarop iemand leeft in een woning en hoe een kandidaat koper een woning wil zien zijn verschillend. Als vastgoedstyliste zullen wij er voor zorgen dat er een evenwicht is. Sommige zaken zijn voor de bewoners niet altijd even praktisch maar wij spreken over een korte tijdspanne waarop de woning gerestyled is. Hou altijd in je achterhoofd dat je de woning op deze manier snel kan verkopen. Hoe sneller de woning kan verkocht worden, hoe minder werk je hebt om je woning kraaknet te hebben voor een bezoek.

Hoe lang duurt het om mijn woning te restylen ?

Een vastgoedstylingsproject duurt tussen de 1 à 4 dagen. Dit is afhankelijk van de grootte van de woning en het aantal kamers we moeten aanpakken. Aangezien wij een groot netwerk hebben van professionele vakmensen kunnen wij u snel helpen indien er schilderwerken of andere zaken moeten gebeuren in de woning.


Kan ik zelf mijn woning verkoopsklaar maken ?

Wij moedigen uw hulp aan om op te ruimen, schoon te maken, inpakken en andere taken die van groot belang zijn. Dit zijn taken die toch moeten gebeuren wanneer je verhuist. Onze taak als professionele vastgoedstyliste is het analyseren van de woning, een adviesrapport opmaken en u te begeleiden, te delegeren en te assisteren bij het verkoopsklaar maken van uw woning.

Ik werk met een makelaar, werken jullie samen aan mijn verkoop ?

Als vastgoedstyliste werken wij meestal samen met een vastgoedmakelaar. De job van de makelaar bestaat er uit uw woning op de markt te brengen en zoveel mogelijk kandidaat-kopers naar uw woning te leiden en onze taak bestaat er in uw woning klaar te maken voor dit proces. In de meeste gevallen introduceren vastgoedmakelaars ons omdat zij weten dat vastgoedstyling werkt.

 

Mijn woning is volledig ingericht door een interieurstylist, waarom is een vastgoedstyliste dan nog nodig ?

Interieurstyling en vastgoedstyling zijn elkaars tegenovergestelde.Een interieurstylist heeft een ruim budget, past de woning aan naar de smaak van de bewoners en werkt héél persoonlijk.   Een vastgoedstyliste zorgt  er voor dat de woning neutraal is en gedepersonaliseerd. Hierdoor kunnen we een groter koperspubliek aanspreken. Wij werken ook met een klein budget en gaan maximaal gebruik maken van wat  er aanwezig is in de woning.

Vastgoedstyliste Kaat Reyntjens © 2018 | siteontwerp : Kaplus, ontwikkeling : Matica