21/03/2014 : Artikel Inspirerend wonen

Het woonaanbod was nog nooit zo groot als nu en dat maakt het natuurlijk moeilijker om je woning te verkopen. Wil jij je huis verkopen en er een schappelijke prijs voor krijgen? Laat je huis dan opvallen dankzij vastgoedstyling en goede foto’s.

Wat is vastgoedstyling?

Het doel van vastgoedstyling is je woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers, waardoor je woning sneller en vaak voor een betere prijs verkocht wordt. Dit kan je doen door bijvoorbeeld de pluspunten van jouw woning in de kijker te zetten, het interieur te depersonaliseren en te neutraliseren. Hoe meer mensen jouw woning aantrekkelijk vinden, hoe groter de kans dat je snel een koper vindt.

Vastgoedstyling in een bemeubelde woning

Een bemeubelde woning laat natuurlijk een bepaalde indruk na. Zorg dat dit een goede en neutrale indruk is. Ruim alles netjes op en verwijder persoonlijke toetsen zoals foto’s en kalenders. Hoe neutraler je woning oogt, hoe meer interesse er zal zijn om je huis te kopen! Wil je nog tips om je huis te verkopen? Lees dan onze 5 tips om je huis aantrekkelijker te maken.

Vastgoedstyling in een leegstaande woning

Een lege woning verkoopt moeilijk, want de lege ruimtes lijken kleiner dan ze werkelijk zijn en ze stralen geen sfeer uit. Een goede tip is daarom: richt de leegstaande woning in! Hiervoor kan je meubels en decoratie huren, maar je kan ook met kartonnen meubels werken. Dit is een goedkoper alternatief en je ziet het verschil (bijna) niet. Let wel op dat je nog steeds voor een neutrale inrichting kiest om zoveel mogelijk potentiële kopers aan te spreken.

Wanneer kies ik voor vastgoedstyling?

Het beste moment voor vastgoedstyling is net vóór je je woning verkoopt. Op die manier laat je onmiddellijk een goede eerste indruk na en trek je meteen heel wat potentiële kopers aan. Weet je niet goed hoe je hieraan begint? Dan kan je de hulp inschakelen van een vastgoedstyliste. Kaat Reyntjens (Oost-en Westvlaanderen): www.vastgoedstyliste.be Annelies van den Broek (Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg ): www.styllies.eu Lid van Room7, netwerk voor interieuradviseurs